Meepraten

De Nederlandse Spoorwegen, de gemeente Den Haag en de gemeente Leidschendam-Voorburg willen de omgeving betrekken bij de uitwerking van de plannen. Zij hebben het bureau Tertium gevraagd om als onafhankelijke partij onderzoek te doen naar de wensen, zorgen en ideeën uit de buurt. 

Medewerkers van Tertium lopen rond door de buurt en spreken met verschillende bewoners over wat zij mooi vinden aan de buurt, wat minder mooi en hoe zij aankijken tegen het plan om tussen Laan van NOI en de Van Alphenstraat woningen, kantoren en voorzieningen te bouwen. 

Zij doen dat op de volgende manieren: 

 • Omgevingsdocumentaire Juni – Juli
  Een documentaire waarin bewoners aan het woord komen over de Spoorzone-Van Alphenstraat 

 • Enquête Juli – Augustus
  Denk 6 minuten mee! We hebben een korte enquête gemaakt waarin we je een aantal belangrijke vragen willen voorleggen. Als je tijd hebt, kun je ook nog een langere vragenlijst invullen. Dat helpt ons om een goed beeld te krijgen van de opvattingen in de buurt. 

  [De enquête is gesloten, wij zijn momenteel bezig met het verwerken van de antwoorden]

 • Wilt je liever geïnterviewd worden? Juli – Augustus
  Dat kan! Wij zitten voor je klaar bij Blend One (Van de Wateringelaan 1).

  [De interviews zijn afgerond, wij zijn momenteel bezig met het verwerken van de antwoorden]

Na de zomer maken we de balans op van de wensen, zorgen en ideeën van bewoners. Daarna gaan we samen aan de slag. Bewoners kunnen zich opgeven om mee te denken over verschillende onderdelen van het plan, zoals het ontwerp, het groen, verkeer en vervoer of voorzieningen. Hoe en wanneer we de bijeenkomsten organiseren bepalen we in samenspraak met buurtbewoners. 


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Abonneer op de nieuwsbrief!

Bezig met verwerken …
Gelukt! Je staat op de lijst.