Meepraten

De Nederlandse Spoorwegen, de gemeente Den Haag en de gemeente Leidschendam-Voorburg willen de omgeving betrekken bij de uitwerking van de plannen. Zij hebben het bureau Tertium gevraagd om als onafhankelijke partij onderzoek te doen naar de wensen, zorgen en ideeën uit de buurt. 

Medewerkers van Tertium lopen rond door de buurt en spreken met verschillende bewoners over wat zij mooi vinden aan de buurt, wat minder mooi en hoe zij aankijken tegen het plan om tussen Laan van NOI en de Van Alphenstraat woningen, kantoren en voorzieningen te bouwen. 

Zij doen dat op de volgende manieren: 

 • Omgevingsdocumentaire
  Een documentaire waarin bewoners aan het woord komen over de Spoorzone-Van Alphenstraat 

 • Enquête
  Denk 6 minuten mee! We hebben een korte enquête gemaakt waarin we je een aantal belangrijke vragen willen voorleggen. Als je tijd hebt, kun je ook nog een langere vragenlijst invullen. Dat helpt ons om een goed beeld te krijgen van de opvattingen in de buurt. 

 • Wilt je liever geïnterviewd worden?
  Dat kan! Wij zitten voor je klaar bij Blend One (Van de Wateringelaan 1) op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 juli tussen 10.00 en 12.00 en tussen 13.00 en 15.00.

  Wij vinden het fijn om vooraf te weten wanneer je komt. Vul het afspraakformulier in en dan zien we je daar!

  Ben je niet beschikbaar op de bovenstaande data? Wij zullen nieuwe interviews inplannen in de week van 30 augustus. Exacte data en tijden volgen nog.

Na de zomer maken we de balans op van de wensen, zorgen en ideeën van bewoners. Daarna gaan we samen aan de slag. Bewoners kunnen zich opgeven om mee te denken over verschillende onderdelen van het plan, zoals het ontwerp, het groen, verkeer en vervoer of voorzieningen. Hoe en wanneer we de bijeenkomsten organiseren bepalen we in samenspraak met buurtbewoners. 


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Abonneer op de nieuwsbrief!

Verwerken…
Gelukt! Je staat op de lijst.